Gebruik van niet-reserveerbare zalen nagaan met behulp van sensoren
Gebruik van niet-reserveerbare zalen nagaan met behulp van sensoren
K
Geschreven door Kiren Dosanjh-Dixon
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een belangrijk onderdeel van Ricoh Spaces is de interactieve plattegrond. Deze plattegrond biedt gebruikers een scala aan functionaliteiten, waaronder de mogelijkheid om te bekijken welke werkruimten of zalen zijn gereserveerd en door wie.

Als een klant IoT-sensoren integreert in Ricoh Spaces, kan de functionaliteit nog verder worden uitgebreid. Op die manier kan ook worden aangegeven wanneer een werkruimte of zaal bezet is, maar nog niet is gereserveerd.

Ga vanaf de startpagina naar 'Organisatie' en selecteer de juiste locatie. Selecteer 'Ruimten' in het submenu 'Locatie beheren'. Je krijgt een lijst te zien van alle ruimten, waarvan je de eigenschappen kunt bewerken.

Selecteer een ruimte die je wilt bewerken.

Op de pagina 'Gegevens over de ruimte' kun je de schakelaar 'Bezetting gebruiken voor informatie over beschikbaarheid' instellen.

Ingeschakelde ruimte

• Interactie met een uitgeschakelde ruimte is niet mogelijk. Als een gebruiker op de plattegrond op een uitgeschakelde ruimte klikt of er met de muis overheen beweegt, verschijnt de melding dat deze ruimte niet kan worden gereserveerd.

• Als een ruimte niet is ingeschakeld, dan kan de betreffende ruimte niet worden gereserveerd.

Ruimte kan worden gereserveerd

Dit veld geeft gebruikers de mogelijkheid om te bepalen of een ruimte al dan niet mag worden gereserveerd.

• Als een ruimte niet mag worden gereserveerd, kan er nog steeds interactie mee plaatsvinden via de plattegrond. Wanneer je er met de muis overheen beweegt, wordt een dialoogvenster getoond en kan het reserveringspaneel worden geopend.

• In het reserveringspaneel wordt bevestigd dat de ruimte niet kan worden gereserveerd.

Ingeschakelde ruimte en Ruimte kan worden gereserveerd

Als je de schakelaars 'Ingeschakelde ruimte' en 'Ruimte kan worden gereserveerd' activeert, kunnen gebruikers interactief met de plattegrond werken en kan het reserveringspaneel worden geopend.

Gebruikers kunnen elke willekeurige ruimte selecteren en het gebruikelijke reserveringsproces doorlopen.

Bezetting gebruiken voor informatie over beschikbaarheid

Als deze schakelaar is ingeschakeld, kunnen gebruikers aan de hand van IoT-sensorgegevens met eigen ogen zien wanneer een ruimte door een andere gebruiker wordt gebruikt. Dit kan worden in- of uitgeschakeld voor alle ingeschakelde werkruimten en moet standaard zijn uitgeschakeld.

• Als de schakelaar is ingeschakeld, worden alle niet te reserveren ruimten groen (momenteel niet bezet) of rood (momenteel bezet) weergegeven.

• Als een ruimte kan worden gereserveerd en er geen gebruik wordt gemaakt van IoT-sensoren, wordt de ruimte oranje weergegeven als deze op dat moment niet is gereserveerd door een gebruiker.

• Wanneer een niet te reserveren werkruimte volgens de IoT-sensoren bezet is, wordt deze op de plattegrond niet oranje, maar rood weergegeven.

Overige opmerkingen

• Als een ruimte is ingeschakeld, kan worden gereserveerd en is ingesteld om de bezetting te gebruiken als informatie over beschikbaarheid, worden gereserveerde werkruimten nog steeds rood weergegeven op de plattegrond, zelfs als de ruimte niet bezet is.

We bieden de gebruiker de gelegenheid om de schakelaar 'Bezetting gebruiken voor informatie over beschikbaarheid' in te stellen en controleren niet of er een sensor aanwezig is.

Einde.