Bureaus in de buurt instellen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Ricoh Spaces biedt beheerders de mogelijkheid om bureaus die dicht bij elkaar staan aan elkaar te koppelen. We noemen deze functie Bureaus in de buurt.

Deze koppelingen zijn belangrijk omdat ze Ricoh Spaces helpen om bureaus in de buurt uit te schakelen zodra het beleid wordt ingeschakeld.

Bureaus in de buurt instellen

Het instellen van een bureau in de buurt is eenvoudig. Navigeer vanaf de startpagina van 'Ruimten' naar het plattegrondpictogram en selecteer het bureau dat je wilt toevoegen aan 'Bureaus in de buurt'. Als je over de juiste rechten beschikt, zie je de knop 'Bewerken' in het pop-upscherm. (Rechtsboven)

Als je de knop 'Bewerken' niet ziet, vraag dan je locatiebeheerder of deze je de juiste rechten wil toewijzen.

Wanneer je op de knop 'Bewerken' klikt, kom je op de pagina 'Ruimte bewerken' terecht. Hier kun je snel belangrijke informatie bewerken over het geselecteerde bureau en een bureau in de buurt.

Begin met typen in het veld 'Bureau in de buurt'. Ricoh Spaces zal dan bureaus voorstellen die aan de criteria voldoen. Kies het gewenste bureau uit de lijst en sla je voorkeuren op.

Dat is alles! Je hebt twee bureaus die dicht bij elkaar staan, aan elkaar gekoppeld.

Opmerking: de koppelingen tussen dicht bij elkaar staande bureaus bestaan op twee manieren. Als je bureau 58 hebt ingesteld als bureau dat in de buurt staat van bureau 56, dan wordt bureau 56 standaard ingesteld als bureau in de buurt van bureau 58.

Bureaus in de buurt uitschakelen bij reservering

Nadat de koppelingen zijn gemaakt, kan Ricoh Spaces beginnen met het uitschakelen van bureaus wanneer een bureau in de buurt is gereserveerd. Dit is handig als je het contact tussen medewerkers wilt beperken of een bepaalde afstand tussen medewerkers wilt bewaren.

Ga vanaf de startpagina naar het pictogram 'Organisatie', selecteer het gebouw en vervolgens 'Beleidsregels' onder 'Locatie beheren'.

Je zou nu alle beleidsregels moeten zien die in Ricoh Spaces zijn toegevoegd.

Het beleid waar we naar op zoek zijn, staat in de sectie 'Bureaus in de buurt uitschakelen bij reservering'. Zet de schakelaar op 'Aan' en klik vervolgens op 'Opslaan'.

Telkens wanneer er een bureau wordt gereserveerd, worden alle bureaus in de buurt ook uitgeschakeld.