Productupdates
Bèta-gebruikers
Deelnemen aan het Ricoh Spaces-bètaprogramma voor iOS of Android
Deelnemen aan het Ricoh Spaces-bètaprogramma voor iOS of Android
K
Geschreven door Kiren Dosanjh-Dixon
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het team van Ricoh Spaces nodigt klanten en gebruikers graag uit om deel te nemen aan het Ricoh Spaces-bètaprogramma en nieuwe functies in de mobiele app alvast te bekijken.

iOS

Voor het testen van bètaversies van Ricoh Spaces in iOS maakt het team gebruik van TestFlight. Je moet een openbare link of een rechtstreekse e-mailuitnodiging van ons accepteren en over een apparaat beschikken waarmee je tests kunt uitvoeren. Je krijgt toegang tot de builds die het team voor je beschikbaar stelt in de TestFlight-app.

Bèta-apps installeren en testen

Elke build is tot 90 dagen beschikbaar om te testen, vanaf de dag dat het team de build uploadt. Onder de naam van de Spaces-app in TestFlight kun je zien hoeveel dagen je nog over hebt om te testen. Telkens wanneer er een nieuwe build beschikbaar is, brengt TestFlight je hiervan op de hoogte. Er worden instructies meegestuurd over wat je moet testen. Een alternatieve optie, waarvoor je TestFlight 3 of hoger nodig hebt, is om automatische updates in te schakelen en de laatste bètabuilds automatisch te laten installeren.

Als de testperiode voorbij is, kun je de bètabuild niet meer openen. Download de app in de App Store om de App Store-versie van de app te installeren.

Installatie

Installeer om te beginnen TestFlight op het apparaat dat je gaat gebruiken om te testen. Accepteer vervolgens de e-mailuitnodiging of klik op de uitnodiging via de openbare link om de bèta-app te installeren. Je kunt de bèta-app op maximaal 30 apparaten installeren.

Feedback geven

Tijdens het testen van een bètaversie van de Ricoh Spaces-app kun je het team feedback sturen over problemen die je ervaart of suggesties doen voor verbeteringen op basis van de te testen content. De feedback die je via TestFlight verstuurt, wordt ook aan Apple verstrekt als onderdeel van de TestFlight-service.

Feedback sturen via de app

Wanneer je tijdens het testen van een bèta-app een screenshot maakt, kun je het screenshot met feedback rechtstreeks naar het Ricoh Spaces-team sturen zonder de app te verlaten.

Afmelden voor tests

Als je de e-mailuitnodiging niet accepteert, wordt de bèta-app niet geïnstalleerd en stuurt Apple je geen verdere berichten over het testen. Als je de uitnodiging hebt geaccepteerd maar de app niet langer wilt testen, kun je jezelf verwijderen als tester op de informatiepagina van de app in TestFlight. Tik hiervoor op 'Stop testen'.

Android

Voor het testen van de bètaversie van Ricoh Spaces in Android gebruikt het team Google Play Store.

Probeer nieuwe functies uit voordat ze officieel worden uitgebracht en geef feedback aan het Ricoh Spaces-team. Bepaalde gegevens over jouw gebruik van de app worden verzameld en gedeeld met het team om de app te verbeteren.

Bèta-apps installeren en testen

Belangrijk: wil je de bètaversie van een app installeren, dan moet de app al op je toestel zijn geïnstalleerd.

1. Open de Play Store

Google Play

.

2. Tik rechtsboven op het profielpictogram.

3. Tik op Apps en apparaat beheren

and then

Geïnstalleerd.

4. Tik op een app om de detailpagina ervan te openen.

5. Tik onder 'Deelnemen aan het bètaprogramma' op Deelnemen

and then

Deelnemen.

Tip: als je 'Deelnemen aan het bètaprogramma' niet kunt vinden, betekent dit dat de ontwikkelaar op dit moment geen publieke bètaprogramma's voor de app aanbiedt.

Feedback geven

1. Open de Play Store

Google Play

.

2. Tik rechtsboven op het profielpictogram.

3. Tik op Apps en apparaat beheren

and then

Bèta.

4. Zoek de app waarvoor je feedback wilt geven.

5. Tik op een app om de detailpagina ervan te openen.

6. Tik onder 'Privéfeedback voor ontwikkelaar' op Feedback geven.

7. Tik op de sterren om de app te beoordelen en gebruik het tekstvak om de ontwikkelaar feedback te geven.

• Als je feedback wilt geven, zijn een beoordeling en een geschreven reactie vereist.

8. Tik op Posten.

Tip: als je apps met vroege toegang en bèta-apps beoordeelt, kan alleen de ontwikkelaar je feedback zien.

De openbare versie van de app gebruiken

Ga als volgt te werk als je de app wilt blijven gebruiken nadat je het bètaprogramma hebt verlaten:

1. Verwijder de app. Lees hoe je apps verwijdert.

2. Installeer de openbare versie van de app opnieuw. Lees hoe je apps opnieuw installeert.