Beleidsregels voor locaties instellen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Vereisten: je moet rechten van een locatiebeheerder op het Spaces-platform hebben om verder te kunnen gaan.

Ga naar Organisatie > Locaties en selecteer de Locatie die je wilt beheren.

Toekomstige bureaureserveringen toestaan

Dit is een numerieke waarde waarmee gebruikers een bepaald aantal dagen vooruit bureaus kunnen reserveren. Er worden geen bureaureserveringen toegestaan als de gebruiker 31 dagen vooruit probeert te reserveren. Opmerking: dit kan 5 dagen vooruit zijn of 300, dat kun je volledig zelf configureren. Datums buiten de geselecteerde periode kunnen niet worden geselecteerd.

Reserveringstijdvakken

Deze optie maakt het mogelijk een bureau te reserveren tussen vastgestelde tijdsintervallen.

Een bureau kan één tijdvak hebben, zodat het voor slechts één periode per dag kan worden gereserveerd.

Een bureau kan AM/PM-tijdvakken hebben, zodat het voor twee perioden op een dag kan worden gereserveerd. Opmerking: als er al een reservering is gedaan voor de optie met één tijdvak, wordt deze getoond in de velden 'Hele dag'. Deze tijdstippen moeten worden verwijderd om AM- en PM-reserveringen mogelijk te maken. Zorg ervoor dat je op 'Opslaan' klikt wanneer je een scherm bijwerkt en doorloopt.

Inchecken via webapp toestaan

Als deze optie is ingeschakeld, kunnen gebruikers een bureau reserveren via een webtoepassing op een computer D.w.z. Chrome.

Een controle op de afstand tot de locatie is mogelijk, mits ingeschakeld. Hiermee wordt gevalideerd hoe ver een gebruiker van het kantoor verwijderd mag zijn om te kunnen inchecken. Houd rekening met een locatienauwkeurigheid van ongeveer 1,5 km.

Inchecken via telefoon (eventueel met verplichte scan van QR-code)

Met deze optie kunnen gebruikers inchecken via een mobiele telefoon. Er kan een aanvullende optie worden ingesteld om gebruikers te verplichten bij aankomst op kantoor een QR-code op een bureau te scannen.

Reservering via QR-code inschakelen

Als deze functie is ingeschakeld, kunnen gebruikers een bureau reserveren door de QR-code op een bureau te scannen, mits zij voor die tijd nog geen bureau hebben gereserveerd.

Aantal reserveringen per dag beperken

Als deze functie is ingeschakeld, kan elke gebruiker slechts een maximum aantal reserveringen per dag doen.

In de meeste gevallen wordt één reservering per dag aanbevolen, tenzij AM-/PM-reserveringen ook zijn ingeschakeld.

Aantal reserveringen per week beperken

Mogelijk wil je het aantal reserveringen beperken dat een gebruiker per week kan doen. De reden hiervoor kan zijn dat je hybride werk wilt stimuleren.

Reserveringen beperken tot maximale capaciteit van verdieping

Wanneer een capaciteit voor de verdieping is ingesteld, beperk je met deze optie het aantal bureaureserveringen dat op die verdieping is toegestaan.

Toegewezen bureaus verplicht stellen

Met deze optie beperk je het aantal bureaus dat door een gebruiker kan worden toegewezen.

Geldig toegangsformulier verplicht stellen

Als deze functie is ingeschakeld, moeten gebruikers een toegangsformulier invullen voordat ze een bureau kunnen reserveren. Dit formulier kan worden aangemaakt.

Bureaus in de buurt uitschakelen bij reservering

Als het beleid 'Bureaus in de buurt uitschakelen bij reservering' is uitgeschakeld, hoeven gebruikers niet meer uitsluitend bureaus te kiezen die vanwege het gezondheids- en veiligheidsbeleid mogelijk van elkaar gescheiden zijn. D.w.z. als dit beleid is ingeschakeld en bureau 30 wordt gereserveerd, wordt bureau 31 uitgeschakeld. Door dit beleid uit te schakelen, kan bureau 31 wél worden gereserveerd.

Bureaureserveringen waarbij niet is ingecheckt automatisch annuleren (spookbureaus)

Spookbureaus zijn bureaus die zijn gereserveerd, maar waar niemand incheckt. Je kunt ervoor kiezen deze bureaus automatisch te annuleren na een zelf te configureren tijdsperiode en een aangepast bericht te versturen dat je gebruikers begrijpen.

Tip: deze optie vind je op de pagina 'Beleid en intelligente annulering'.

Je moet de mogelijkheid hebben om in te checken bij beschikbare bureaus (afgedrukte QR-codes).

Zombiebureaus

Zombiebureaus zijn bureaus die gereserveerd zijn en waarbij is ingecheckt, maar die vervolgens gedurende lange tijd worden verlaten. Je kunt er met behulp van onderstaand beleid voor kiezen om deze bureaus automatisch te annuleren na een tijdsperiode die je zelf kunt configureren.

Tip: deze optie vind je op de pagina 'Beleid en intelligente annulering'.

Je moet de mogelijkheid hebben om in te checken bij beschikbare bureaus (afgedrukte QR-codes).

Er moeten IoT-apparaten zijn geïnstalleerd om dit beleid te kunnen toepassen.