Google Workplace Integratie
Berichtenhandler voor Google Workspace Agenda
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel wordt beschreven hoe je een berichtenhandler maakt voor Google Agenda-watchers.

Met zaalfaciliteiten in Google Agenda kunnen watchers worden ingesteld voor individuele agenda's, zoals zaalfaciliteiten. Deze watchers sturen updates naar een vooraf gedefinieerde URL over veranderingen die hebben plaatsgevonden in de agenda van een opgegeven faciliteit. Het kan nodig zijn om in je eigen GCP een berichtenhandler voor Google Agenda te maken, zodat Ricoh Spaces synchroon blijft lopen met de Google-agenda's van je faciliteiten. In dit artikel vind je stapsgewijze instructies over hoe je dit moet doen.

1) Een Cloud Run-service instellen in GCP

De eerste stap is het instellen van een Cloud Run-service in GCP. Dit is een goedkope standaardoptie die desgewenst toch grote uitbreidingsmogelijkheden biedt.

Klik in Cloud Run op 'Create Service'. Er verschijnt nu een nieuw scherm waarin je belangrijke informatie moet invullen zoals het land, de servicevoorwaarden, de naam en de implementatieregio. Je kunt zelf bepalen wat je hier invult, maar we raden aan om een naam op te geven die herkenbaar is voor het Ricoh Spaces-platform.

Het is van belang dat de regio is ingesteld op 'europe-west1 (Belgium)'.

Klik op 'Next' als je klaar bent. Nu wordt de implementatiebron voor de service ingesteld. Ook is dit de plek waar je omgevingsvariabelen voor de implementatie definieert. Dit is van groot belang.

Selecteer 'Deploy one revision from an existing container image' en voer de volgende waarde in:

europe-west3-docker.pkg.dev/ricoh-smart-spaces/spaces-public-eu/google-watcher-notifications:release-latest

Open vervolgens het gebied 'Advanced settings' en selecteer 'Variables'. Selecteer in het gebied 'Variables' de optie 'Add variable' en voer bij 'Name' en 'Value' de volgende paren in:

NOTIFICATION_URL = https://api.ricohspaces.app/notifications

Klik nogmaals op 'Next' en selecteer de volgende opties:

• Allow all traffic

• Allow unauthenticated invocations

Klik op 'Create' en je nieuwe Cloud Run-service wordt volledig geactiveerd.

2) Een domein toewijzen aan de service

Zodra de service is aangemaakt, kun je er een eigen domein aan toewijzen. Open hiervoor het Cloud Run-scherm.

Selecteer 'Manage Custom Domains' en vervolgens 'Add Mapping'. Er verschijnt nu een nieuw venster waarin je wordt gevraagd de service te selecteren waaraan je het domein wilt toewijzen. Voer hier een subdomein in. Dit mag van alles zijn, maar we raden aan om een subdomein op te geven dat herkenbaar is voor het Ricoh Spaces-platform.

Hoe bepaal je het domein? Het domein moet jouw eigendom zijn en moet vermeld staan in jouw GCP Domain Verification-gebied. Als dit gebied leeg is, moet je een domein toevoegen en alle vereiste stappen doorlopen.

Aan het einde van het proces krijg je het verzoek om je DNS-records bij te werken. Je hebt nu een nieuwe Cloud Run-service die is toegewezen aan een domein. Het is van belang dat het domein bekend is bij het serviceaccount dat aan Ricoh Spaces is gekoppeld.