Google Workspace-serviceaccount
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je Google Service-account toevoegen

Als je integratie met Google Agenda wilt inschakelen, moet je een GCP-serviceaccount opgeven met de juiste toegang tot de faciliteiten die je nodig hebt. Als je de gegevens toevoegt via onze integratie, kun je beheerders-e-mailadres opgeven. Dit adres wordt gebruikt voor het synchroniseren van de directory. Als er geen rechten worden gegeven, werkt de agendasynchronisatie nog steeds, maar vindt er geen automatische synchronisatie met de directory plaats.

Reserveringsaccount

• We raden aan om Ricoh Spaces aan een algemeen reserveringsaccount ('serviceaccount') te koppelen en niet aan een persoonlijk account. Denk aan een account dat vergelijkbaar is met [email protected] of [email protected].

• Reserveringen doen we altijd namens de gebruiker wanneer we faciliteiten reserveren met het serviceaccount dat je naar onze integratiepagina uploadt.

Delegatie voor het hele domein

Volledige informatie over dit proces is te vinden in de Google-documentatie, maar hieronder volgt een samenvatting.

1. Ga vanuit de beheerconsole van je G Suite-domein naar Hoofdmenu > Beveiliging > API-besturingselementen.

2. Selecteer in het deelvenster Delegatie voor het hele domein de opties Delegatie voor het hele domein beheren.

3. Klik op Nieuw toevoegen.

4. Voer in het veld Client-ID de client-ID in die je bij het aanmaken van het serviceaccount hebt gekregen.

Voer in het veld OAuth-scopes een door komma's gescheiden lijst in van de scopes die vereist zijn voor je toepassing (zie Aanvragen autoriseren voor een lijst met mogelijke scopes).

Vereiste scopes

Afhankelijk van het niveau van integratie hebben we verschillende scopes nodig. Dit zijn de belangrijkste scopes die we namens gebruikers en synchronisatiefaciliteiten moeten reserveren:

Voor agendafaciliteiten

Voor directory-synchronisatie

G Suite-integratie

Je hebt Ricoh Spaces nu toestemming gegeven om namens jou te handelen, maar er zal nog niets gebeuren omdat we nog geen informatie over jouw account hebben. Voer eerst het integratieproces voor G Suite uit.