Ricoh Spaces en Intune
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De Ricoh Spaces-app voor mobiele telefoons kan worden geïntegreerd met Microsoft Intune en detecteert tijdens het inlogproces of een apparaat aan de vereisten voldoet. Daardoor kunnen klanten strengere veiligheidsmaatregelen instellen binnen hun Azure AD- en CA-beleid.

Opmerking: dit is alleen nodig voor Android-apparaten.

Ricoh Spaces klaarmaken voor Intune

Open eerst de nieuwe portal van Intune Endpoint Manager en navigeer naar het gedeelte 'Apps'. In het gedeelte 'Apps' selecteer je het Android-platform. Hier worden eerder geconfigureerde apps weergegeven.

Laten we eerst een nieuwe app toevoegen. Klik op de knop '+ Toevoegen' en selecteer het app-type 'Beheerde Google Play-app'. Je wordt nu naar de beheerde Google Play Store voor jouw organisatie geleid.

Zoek nu naar Ricoh Spaces en selecteer de app.

Nadat je de app hebt geselecteerd, hoeft je deze alleen nog maar toe te wijzen aan de gebruikers of groepen die je toegang wilt geven tot de app. Ga terug naar 'Apps' en het Android-platform. Selecteer de Ricoh Spaces-app in de lijst en klik op 'Eigenschappen'. Bewerk tot slot de 'Toewijzingen' en voeg de gebruikers en groepen toe die je wilt toevoegen.

Als je klaar bent, klik je op 'Beoordelen en opslaan' en vervolgens nog een keer op 'Opslaan'.

Dat is alles. Je hebt Ricoh Spaces toegevoegd als een beschikbare toepassing voor je beheerde Android-gebruikers.

Opmerking: het kan een paar uur duren voordat de Intune-store is bijgewerkt met de beschikbare apps.

De app downloaden

Nadat je bovenstaande stappen hebt doorlopen, wil je natuurlijk ook dat je medewerkers de door jou aangedragen app(s) gaan downloaden en gebruiken. Ze moeten een apparaat gebruiken dat door Intune wordt beheerd en ervoor zorgen dat zij het werkprofiel op hun telefoon gebruiken. Ze kunnen het werkprofiel 'Google Play Store' openen, naar Ricoh Spaces zoeken en eenvoudig de app downloaden.

Het is van belang dat ze de Ricoh Spaces-app gebruiken vanuit het werkprofiel van de telefoon. Indien dit niet het geval is, wordt de compliancestatus van de telefoon niet getoond en worden beleidsregels voor vertrouwelijke toegang (CA, Confidential Access) afgewezen.