Outlook Invoegtoepassing
De Outlook-invoegtoepassing installeren via Microsoft 365
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Opmerking: als je bepaalde onderdelen van deze handleiding niet kunt uitvoeren, neem dan contact op met het IT-team van je bedrijf.

De Outlook-invoegtoepassing kan voor meerdere gebruikers tegelijkertijd worden geïnstalleerd via Microsoft 365. Zo wordt niet alleen het risico verminderd dat de verkeerde invoegtoepassing wordt geïnstalleerd, maar ook is er minder tijd nodig dan wanneer elke gebruiker de invoegtoepassing afzonderlijk zou installeren.

De invoegtoepassing installeren

1. Ga naar de M365-beheerportal om de invoegtoepassing te installeren.

2. Nadat je bent ingelogd, selecteer je 'Instellingen' en vervolgens 'Geïntegreerde apps'.

3. Je kunt nu een nieuwe app installeren door 'Een aangepaste app uploaden' te selecteren.

4. Vervolgens kun je kiezen uit twee methoden voor het installeren van de app:

5. Nadat je de methode hebt gekozen en de invoegtoepassing is gevalideerd, klik je op 'Volgende' en selecteer je de gebruikers voor wie je de invoegtoepassing wilt installeren.

6. Wij raden aan om in eerste instantie een klein aantal gebruikers te kiezen door te zoeken naar een specifieke gebruiker of groep.

7. Nadat je de gebruikers of groepen hebt geselecteerd, klik je op 'Volgende' en accepteer je de rechten waar door de invoegtoepassing om wordt gevraagd.

8. Klik tot slot op 'Implementatie voltooien' om het implementatieproces van de invoegtoepassing te starten.

De implementatie bewerken

Als de eerste implementatie succesvol is verlopen, kun je deze bewerken en de invoegtoepassing uitbreiden naar meer gebruikers. Ga hiervoor naar de sectie 'Geïntegreerde apps' van M365-beheer, selecteer de Outlook-invoegtoepassing 'Ricoh Spaces' en klik op 'Gebruikers bewerken'. Je krijgt een scherm te zien waarin je de invoegtoepassing voor de hele organisatie kunt installeren of meer gebruikers en groepen kunt toevoegen aan de bestaande implementatie.