Uw 365 verbinden
Beveiligingsoverzicht Microsoft
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Introductie over de werking van Ricoh Spaces met betrekking tot bijvoorbeeld het synchroniseren van agenda's en Single Sign-On met O365 en Microsoft in het algemeen.

Ricoh Spaces is rechtstreeks verbonden met je organisatie, waarmee een diepgaande integratie en een betere gebruikerservaring mogelijk wordt.

We werken nauw samen met Microsoft om de gebruikerservaring te verbeteren en integratie mogelijk te maken met de allernieuwste Teams- en O365-innovaties die nu beschikbaar zijn en die in de toekomst nog worden uitgebracht.

Dit biedt diverse mogelijkheden op meerdere gebieden. Hieronder vind je enkele voorbeelden:

• Je kunt de agenda's van je zalen rechtstreeks koppelen aan Ricoh Spaces, zodat ze volledig zijn gesynchroniseerd met je Outlook-agenda's.

• Voor het aanmelden gebruiken we Microsoft. Daardoor hebben je gebruikers geen gebruikersnaam en wachtwoord nodig voor Ricoh Spaces. Zo verloopt het aanmelden gemakkelijker en veiliger.

• We maken Teams-vergaderingen aan wanneer je via onze apps en schermen reserveert, zodat je Teams-apparaten in de zaal altijd de juiste gegevens tonen en je aan vergaderingen kunt deelnemen.

• We zijn bezig om serviceaanvragen en goedkeuringen rechtstreeks zichtbaar te maken in Teams-berichten met behulp van het Adaptive Cards-framework.

• We maken altijd gebruik van nog niet vrijgegeven API's om ervoor te zorgen dat Ricoh Spaces de concurrentie een stap voor is als het gaat om nieuwe functies.

1) Aanmelden

Gebruikers kunnen zich bij Ricoh Spaces aanmelden met hun Microsoft-account. Wanneer ze de aanmeldingspagina (https://ricohspaces.app) openen, krijgen ze de aanmeldingsopties te zien. Een van de opties is 'Aanmelden met Microsoft', waarna de gebruiker zijn/haar zakelijke e-mailadres en wachtwoord kan invoeren.

Hierbij wordt gebruikgemaakt van de nieuwste Microsoft-bibliotheken om de gebruiker te verifiëren op de aanmeldingspagina van Microsoft en te controleren of de gebruiker een actieve gebruiker is binnen je Active Directory-lijst. Verdere integratie is hier niet nodig.

Opmerking: de kans bestaat dat je organisatie aanmeldingen voor toepassingen van derden standaard heeft uitgeschakeld. Als dit het geval is, zie je bij het aanmelden een weigering of een verzoek om goedkeuring voor Ricoh Spaces dat een beheerder (van tevoren) kan goedkeuren.

In onderstaande afbeelding zie je het stroomdiagram van het Microsoft-verificatietoken.

Na verificatie door Microsoft zal Ricoh Spaces het domein van de gebruiker (bijv. @ricohspaces.app) valideren en hem/haar doorverwijzen naar je klanttenant met een JSON-webtoken dat aan je klant wordt toegekend en bij elke aanvraag richting het systeem wordt meegestuurd.

Lokaal controleert de Microsoft-bibliotheek het token van de medewerker elke keer dat er een pagina wordt geladen. Zo wordt nagegaan of de gebruiker nog steeds actief is en wordt de veiligheid gewaarborgd, aangezien het systeem korte vernieuwingstokens bevat.

2) Registratie van bedrijfstoepassingen

We maken gebruik van bedrijfstoepassingen om jou volledige flexibiliteit te bieden met betrekking tot het beheer van Ricoh Spaces in jouw tenant. We hebben momenteel twee toepassingen: één voor de webapp en één voor de native mobiele app.

1. Webapps: 5ec2cf9c-9db8-4189-a2d8-d241a089c709

2. Mobiele apps: 78604ca8-c6c4-40e5-8668-1e16b98353be

Je kunt deze toepassingen vinden in de Azure Portal en ze van tevoren toevoegen om de gebruikerservaring soepel te laten verlopen.

Je kunt hier alle aspecten van de toepassing beheren, waaronder de rechten. Ook kun je de aanmeldingen bekijken die voor dit account hebben plaatsgevonden.

3) Microsoft Graph

Alle interacties met je account worden veilig uitgevoerd via Microsoft Graph. Je kunt hierover meer informatie vinden op de website van Microsoft.

4) Vervolgstappen

Meer gedetailleerde uitleg over elk gebied van het proces kun je vinden in de overige artikelen in deze reeks.