Aan de slag als beheerder
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je Ricoh Spaces wilt gaan gebruiken, is het belangrijk om enkele basisfuncties te kennen.

In dit artikel vind je informatie over de volgende zaken:

Hoe melden gebruikers zich aan?

1. In zowel de webapp als de mobiele app maken we gebruik van SSO (Single Sign-On). Dit wordt geconfigureerd tijdens je onboardingproces. De juiste opties worden voor je weergegeven nadat je je met de verstrekte inloggegevens hebt aangemeld.

2. Voor Microsoft-toepassingen vind je ons op de Azure Marketplace. We maken voor Microsoft gebruik van OpenID Connect 1.0.

3. We hebben een webapp en een mobiele app. Na goedkeuring kunnen je gebruikers zich aanmelden via https://ricohspaces.app.

4. In deze handleiding vind je informatie over het inschakelen van SSO voor Microsoft of Google.

Hoe integreer ik mijn agenda's?

We hebben afzonderlijke handleidingen voor het integreren van agenda's voor Microsoft en Google . Als je een Microsoft-gebruiker bent en je hebt de vorige stappen in Azure Marketplace doorlopen, ben je al een heel eind op weg met het integreren van je agenda('s) en wil je ongetwijfeld graag weten hoe je de toegang verder kunt afschermen.

Hoe importeer ik mijn gebruikers?

Antwoord: dat is niet nodig.

Wanneer wij je account instellen, activeren wij een lijst van gevalideerde domeinen aan de hand waarvan je gebruikers zich aanmelden, zoals: @ricoh-europe.com. Zodra een gebruiker is geverifieerd, vergelijken wij het domein met onze records en melden wij de gebruiker aan bij de werkruimte van je bedrijf; hierbij worden ook profielgegevens van de aanmeldingsprovider in het systeem geïmporteerd.

Opmerking: als je gebruikers van tevoren wilt importeren (bijvoorbeeld om ze aan een systeemgroep of bureau toe te wijzen), kun je een CSV-bestand uploaden.

1. Navigeer naar Organisatie

2. Selecteer het tabblad Medewerkers

3. Selecteer Medewerkers uploaden

4. Er verschijnt een pop-upvenster waarin je een CSV-bestand kunt uploaden.

Je gebruikers worden nu geüpload, maar als je domeinen wilt toevoegen of wijzigen, neem dan contact met ons op via de in-app chat.

Hoe schakel ik gebruikers uit?

Als een gebruiker rechtstreeks in Active Directory of in Google Admin is uitgeschakeld, dan worden de services geblokkeerd.

Je kunt een gebruiker rechtstreeks handmatig uitschakelen. Volg hiervoor onderstaande instructie:

1. Ga naar het tabblad Organisatie , vervolgens naar Medewerkers en selecteer de naam van de medewerker.

2. Open het profiel van de medewerker en klik vervolgens op de knoppen Uitschakelen.

Hoe wijs ik rollen toe?

Nadat je account is ingesteld, zul je waarschijnlijk vrij snel de toegangsrechten van gebruikers verhogen. Hiervoor hebben we een rollensysteem ingebouwd in Ricoh Spaces waarmee je rollen kunt configureren, zoals een Locatiebeheerder voor elk gebouw. Raadpleeg de Rollenhandleiding voor meer informatie over alle rollen en rechten.

Hoe kom ik aan de apps?

Je kunt onze mobiele apps vinden op Google Play (Android) en in de App Store (iOS).

Hoe beheer ik mijn gebouwen?

1. Om gebouwen te kunnen beheren, moet je de rechten van een locatiebeheerder krijgen.

2. Als je een locatiebeheerder bent, zie je het pictogram van een gebouw in het navigatiemenu.

3. Klik op het pictogram van het gebouw, selecteer het gebouw waarbij je toegang hebt tot het beheer van verdiepingen, beschikbare zalen, zones, bureaus en parkeerplaatsen.